Det gamle Getama som kulturfabrik

Vesthimmerlands Kunstforening

Gedsted Kunstforening

Aflyst  pgra. Corana pandemi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kulturugen: Aha - Kulturen rykker ud 2020
byder

søndag den 1. marts  kl. 15

på kunstkoncert

Respons Genspejl Refleksion

Kunstkoncert med
sanger og sangskriver Line Mortensen og

billedkunstner Nadja Adelborg.

Åben søndag d. 1-3 kl. 15-17  Pris 50. kr.

Getamas gamle industribygning,

Carl Petersensgade 3, 9631 Gedsted.

Koncerten kredser om relationen mellem mennesker

- både musikalsk, tekstlig og visuelt.

De to kunstnere har skabt nye sange og kunst med inspiration i hinandens værker.

Getama danner ramme for kunstkoncerten

med bygningens fine akustik og lys.

Rummet fyldes af en kunstudstilling af andre nordjyske kunstnere.

Følgende udstiller:

Jonna Adelborg, billeder.

Karen Schack Jensen, foto.

Julie Fredborg Jungersen, billeder.

Gerda Bruhn, billeder.

Peter Stenild, sten og bronze.

Åben

søndag d. 1-3 kl. 15-17 Pris 50. kr.,

Mandag d. 2-3 kl. 15-17.fri adgang.

Tirsdag d. 3-3 kl. 15-17.fri adgang.

Onsdag d. 4-3 kl. 15-17.fri adgang.

Torsdag d. 5-3 kl. 15-17.fri adgang.

Fredag d. 2-3 kl. 15-17.fri adgang

-------------arrangeret af  Peter Stenild, Nadja Adelborg, Line Mortensen-----------

-----------------------------------------------------------------

Udstilling 15/6 -23/6 -2019

Vesthimmerlands  og Gedsteds Kunstforeninger

Getamas gamle Tangfabrik fra 1936

Vi plejede at have  vor årlige sommerudstilling i medborgerhuset på Torvet.
Men sådan blev det ikke i år.

Vesthimmerlands kunstforening ville lave en udstilling i Getamas gamle Tangfabrik fra 1936.

Og Gedsted kunstforening blev inviteret til at være med til at lave udstillingen.
Det kunne vi jo ikke sige nej tak til.

Der blev dannet en komite som bestod af Peter Stenild, Carl Peter Christensen fra Vesthimmerlands kunstforening

Sonja Feldt Pedersen og Mona Damm fra Gedsted kunstforening.

Det var et stort arbejde at få lokalerne rene til udstilling, da bygningen havde stået tom i mange år.

Knuste ruder blev skiftet ud, gammel murpuds blev banket løs på nogen af væggene , tagrender blev renset,

nogen ture på lossepladsen blev det også til.

Skillevægge og podier fra Galleri 14 i Farsø skulle nedtages, fragtes fra Farsø og installeres i udstillingslokalerne og de blev malet alle sammen.
Vi har hygget os med det og med hjælp fra andre medlemmer i foreningerne gik det lidt hurtigere med at blive færdig.

Resultatet blev fantastisk og vi glædede os bare til at få udstillingen op at stå.
2 etager på i alt 1000 kvadrat og 49 kunstnere med sine værker, en fantastisk udstilling i en historisk bygning, som har ligget i dvale i mange år, men som emmer af sjæl og som blev vækket til live i 1 uge.

Udstillere og publikum var meget begejstret over hvor smuk denne gamle fabrikbygning var og at den bare egner sig til udstillinger.

Af udstillere, om de var fra AOF Løgstør malerskole, Gedsted skole og Gedsted Lokalhistoriske arkiv, så gjorde bygning og lokale stort indtryk. Den dannede rammen om en fantastisk udstilling som bestod af:

Malerier, Keramik, Broderier, Sten, Bronze, Akvarel, Applikerede tæpper, Foto, Patchwork, Tegninger, Jernskulptur, Smykker, Pileflet.

Til Ferniseringen var det ca 200-300 kunstintereserede som deltog hvor Erik Sommer, barn af Gedsted, som er komponist og musikpædagog holdt ferniseringstalen samt stod for musik og fællessang .

Det blev en tale som var sjov, den vægte gamle minder om hvordan livet i byen havde vært. Mange af de var tilstede som var Gedstedbeboere kunne godt kende sig igen og af og til udløste det latter.
Vi andre som ikke kender Gedsted så godt fik også bedre forståelse af byens gamle dage.

Og det hele kunne suppleres med gamle bilder fra Gedsted lokal historie, her var det også mange Gedsted beboere som kunne fortælle en historie.
Det blev sunget fra Højskolesangbogen både før og efter talen.

Og man kunne nyte et Glas vin eller kaffe og kage hvor vi havde en lille mælkespand hvor vi havde en lap hvor det stod :Prisen for at se udstillingen, kaffe og kage var op til publikum selv ar afgøre.

Den ugen som udstillingen varede har vi registrer ca 800 besøgende.
Og der er blevet slogt masse af forskelligt kunst.

Vi havde også godt vejr så man kunne side ude og nyde sin kaffe og sine indtryk og få en snak.
Ja stemningen var meget god.

Bilederne viser lidt af prossesen som startede d. 9/4  hvor det var planlægningsmøde og frem til 12/6  hvor det var ophængning af billeder, og den 23/6 tog vi udstillingen ned og ryddede op efter os

Nu er der klar til noget nyt...

Kunstnergruppen

TORVET